Pieter Drift & Willem Jakobs

Pieter Drift & Willem Jakobs

‘Doorknokkers (ondanks tegenslag)’

 

24 februari 2018 t/m 15 april 2018 2018

 

Zaterdag 24 februari bij het Kunst-Torentje, Egbert Gorterstraat 7 in Almelo.

 

Performance van 12.00 t/m 16.00 uur.

 

16.00 uur opening.

 

Sinds 2012 vormen Willem Jakobs en Pieter Drift uit Arnhem een kunstenaarsduo. Door in te spelen op de situatie geven ze de werkelijkheid een twist, zodat er een poëtisch beeld ontstaat. Hun handelsmerk is een witte tafel met twee stoelen waarmee ze diverse acties hebben ondernomen. Zoals het kwartetten tijdens een rit in een trolleybus.

 

Wekelijks geven ze een update op Facebook van hun performances in het open veld. Met hun projecten willen zij mensen op een andere manier naar hun omgeving laten kijken. Dit keer is het de beurt aan het Kunst-Torentje. Ooit was het de hoektoren van een textielfabriek in het centrum van Almelo. Elke plek heeft zijn eigen geschiedenis maar niet altijd is deze terug te vinden. Volgens Oscar Wilde is de enige plicht die we tegenover de geschiedenis hebben, haar te herschrijven.

 

Dit gegeven is het startpunt van het project ‘Doorknokkers (ondanks tegenslag)’ van Willem Jakobs en Pieter Drift. De titel verwijst overigens naar de nieuwjaarstoespraak van 2018 van de burgemeester van Almelo.

 

De expositie wordt op zaterdag 24 februari ingericht tijdens een performance van de kunstenaars tussen 12.00 en 16.00 uur. Tijdens de performance worden grote stukken textiel bewerkt, deze worden gedurende de zes weken daarna geëxposeerd.

Category

exposanten, performance

Tags
Almelo, Kunst Torentje