Title Image

Kunst-Torentje

Kunstpodium voor hedendaagse beeldende kunst in de openbare ruimte

Het Kunst-Torentje is het kunstpodium van de stichting Nieuwe Twentse Kunst

 

Het Kunst-Torentje is een toegankelijke en openbare presentatieruimte voor beeldende kunst. Ooit was het de hoektoren van een textielfabriek in het centrum van Almelo. De fabriek werd gesloopt en sinds 1995 worden er installaties gerealiseerd door kunstenaars. Het Kunst-Torentje is een historisch monument en staat op een prominente locatie tussen stadhuis en rechtbank in Almelo. De stichting Nieuwe Twentse Kunst is verantwoordelijk voor het expositie programma.

 

Veel mensen, die het Kunst-Torentje passeren zijn op weg naar hun werk, de stad of het station. Mensen die niet bewust uit zijn op een confrontatie met kunst. Hierin liggen meerdere uitdagingen voor de kunstenaars, die in het Kunst-Torentje exposeren: “haal mensen even uit hun dagelijkse gedachtenstroom, bied ze een ander perspectief of nieuwe ervaring, maak ze nieuwsgierig naar iets onbekends of iets anders”.

 

Exposeren in het Kunst-Torentje is alleen mogelijk voor beeldend kunstenaars Dit is op basis van uitnodiging en vanuit de vraag van beeldend kunstenaars om te mogen exposeren. Omdat het Kunst-Torentje graag een afwisselend en hedendaags beeld van kunst toont wordt er aan kunstenaars gevraagd om een ontwerp of voorstel met motivatie en portfolio aan te leveren voor een eventuele expositie.

Het Torentje voor de Kunst

Mogelijk gemaakt door: