Kunst-Torentje

Presentaties van hedendaagse beeldende kunst in de openbare ruimte

Het Kunst-Torentje is de presentatieruimte van de stichting Nieuwe Twentse Kunst

Het Kunst-Torentje is een toegankelijke en openbare presentatieruimte voor beeldende kunst. Ooit was het de hoektoren van een textielfabriek in het centrum van Almelo. De fabriek werd gesloopt en sinds 1995 worden er installaties gerealiseerd door kunstenaars. Het Kunst-Torentje is een historisch monument en staat op een prominente locatie tussen stadhuis en rechtbank in Almelo. Vanaf begin 2014 is de stichting Nieuwe Twentse Kunst verantwoordelijk voor het expositie programma.

 

Veel mensen, die het Kunst-Torentje passeren zijn op weg naar hun werk, de stad of het station. Mensen die niet bewust uit zijn op een confrontatie met kunst. Hierin liggen meerdere uitdagingen voor de kunstenaars, die worden uitgenodigd om in Het Kunst-Torentje te exposeren: “haal mensen even uit hun dagelijkse gedachtenstroom, bied ze een ander perspectief of nieuwe ervaring, maak ze nieuwsgierig naar iets onbekends of iets anders”.

 

Het Kunst-Torentje is geen etalage waarin een kunstenaar zijn werk kan ‘ophangen’. Iedere installatie is uniek en wordt speciaal voor de ruimte ontworpen en geproduceerd.

Het Torentje voor de Kunst

Mogelijk gemaakt door: