Jordy Koevoets

Zaterdag 14 februari 2015 t/m 22 maart 2015

Jordy Koevoets

Utopia Travels, your ticket to paradise!

 

Droomt u van een zonovergoten vakantie op een tropisch eiland? Even helemaal weg? Reisbureau Utopia Travels biedt u deze winter enkeltjes Utopia aan. Your ticket to paradise! en dat voor een prikkie. Boek snel en voor u het weet ligt u moederziel alleen op uw eigen privéstrand!

 

In de wintermaanden tovert beeldend kunstenaar Jordy Koevoets (Rijsbergen, 1984) het Kunst-Torentje om tot een waar paradijs. Een paradijs om uw bevroren vingers bij af te likken. Het Kunst-Torentje als een grote etalage voor het malafide reisbureau Utopia Travels. Een heuse prijsvechter waar enkeltjes Utopia tegen schaamteloze dumpprijzen over de toonbank gaan. All-inclusive en zo lang u maar wil. De video toont het zonovergoten strand, de azuurblauwe zee en de tropische palmbomen. De storing in de film is van korte duur, de opmerkelijke spelfouten in de reisadvertentie een ongelukje…de menselijke resten… Utopia Travels – Your ticket to paradise!

 

Het artistiek proces van Jordy Koevoets kenmerkt zich door de alledaagse gekte en onzin van mens, media en maatschappij. Loodrecht daartegenover zet hij zijn imaginair toevluchtsoord, de utopie. In Het Kunst-Torentje in Almelo worden beide werelden verenigd. Jordy Koevoets studeerde in de zomer van 2011 af aan de kunstacademie AKV St.Joost in Breda.

 

Opening 14 februari om 16.00 uur

Category

exposanten