De Aandeelhoudersvergadering

De Aandeelhoudersvergadering

27-06-2020 t/m 30-08-2020

 

Expositie van de Aandeelhoudersvergadering

 

Zie de deelnemerspagina

 

Het uitgangspunt van de “Aandeelhoudersvergadering” expositie is dat kunstenaars de enige echte aandeelhouders zijn van kunst. Kunstenaars afkomstig uit Overijssel zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen via een oproep op sociale media. De voorwaarden voor deelname was het schrijven van een artistieke uitspraak over de huidige stand van de beeldende kunst en het aanleveren van een kunstwerk op miniformaat (schaal 1:20). Vijftien kunstenaars hebben gereageerd en doen mee.

 

Voor deze expositie in het Kunst-Torentje worden drie op schaal gebouwde paviljoens geplaatst. Naast een paviljoen voor de kunstenaars uit Overijssel zijn er nog twee paviljoens voor kunstenaars uit Brabant en Rotterdam, waar eerder soortgelijke exposities plaats gevonden hebben.

 

Het idee voor de “Aandeelhoudersvergadering” is bedacht in Breda om te strijden voor de plaats van kunst en kunstenaars in de samenleving. Enorm actueel, aangezien er juist nu in Brabant een nieuw bestuur zich heeft gevormd, dat weinig op heeft met kunst. Maar ook in Twente / Almelo is de spoeling voor beeldende kunst dun. Veel aandacht is er voor het zogenaamde snelle economische belang, waarbij culturele waarden vaak naar de achtergrond verdwijnen.

 

De “Aandeelhoudersvergadering” markeert ook een mooi moment voor het Kunst-Torentje in Almelo. Dit jaar wordt er namelijk al vijfentwintig jaar beeldende kunst getoond in het voormalige hoektorentje van de Ten Cate fabriek.

 

Foto’s in galerij gemaakt door Job Lugtigheid

Category

exposanten, extra expositie