Teun te Velthuis

Teun te Velthuis

23 juli t/m 18 september 2016

 

Teun te Velthuis, beeldhouwer uit Enschede is de zomerexposant van 2016 in het Kunst-Torentje. Op het moment maakt de omgeving van het Kunst-Torentje een ingrijpende transformatie door. Naast het Kunst-Torentje wordt er gewerkt aan een nieuwe water overbrugging in het kader van het water terug in Almelo. Het Kunst-Torentje is nu als het ware een vreemd kunsteiland op een grote bouwplaats. Teun te Velthuis speelt in op deze tijdelijke situatie en zal een werk plaatsen, die overeenstemt met de huidige werkelijkheid op locatie. Het maken van werk dat aansluit op een locatie is een belangrijk doel van de kunst, die getoond wordt in het Kunst Torentje.

 

Teun te Velthuis over zijn eigen werk:
“Mijn werk is verhalend, pakt de ruimte, heeft gewicht. En de sporen van mijn handen zijn duidelijk zichtbaar. De figuren zoeken de confrontatie op met objecten. De toeschouwer wordt uitgedaagd een verhaal aan het beeld te koppelen, die door vervreemding in het werk alle kanten uit kan schieten. Vragen die ontstaan kunnen niet altijd beantwoord worden.”

 

“Het werk van Teun te Velthuis heeft een dubbel karakter, het lijkt op het eerste gezicht vrolijk vanwege de lieve kleurtjes, maar de figuren zitten gevangen op een kapotte ladder of onder een loodzwaar raam.”(Metropolis M. 2014)

 

Teun te Velthuis (Eibergen, 1987) studeerde van 2010 tot 2014 aan de AKI in Enschede. Sinds zijn afstuderen nam hij deel aan verschillende groepstentoonstellingen, zoals het ‘Young at ART festival’ in het Ondernemershuis in Almelo (2014), ‘De Ongekend Jong Talent Show’ van de Affordable Artfair in Amsterdam (2014), het ‘Media Art Flow Festival’ in Kloster Bentlage in Rheine (D) (2015) en ‘KunstenLandschap’ in en rond Lonneker (2015). In 2016 maakte hij een kunstwerk voor de nieuwbouw van het Assink Lyceum in Neede en deed hij mee aan de groepstentoonstelling Beelden in Leiden, een jaarlijks terugkerende tentoonstelling aan de Hooglandsekerkgracht in Leiden. Te Velthuis woont en werkt in Enschede.

 

Het werk van Teun te Velthuis is in het Kunst-Torentje
24 uur per dag zichtbaar van 23 juli t/m 18 september 2016

 

De opening is op zaterdag 23 juli 2016 om 16.00 uur
bij het Kunst-Torentje, Egbert Gorterstraat 7 in Almelo

Category

exposanten