Saïda Goriya

Saïda Goriya

Statement:

 

Als een autonome kunstenares ben ik van mening dat kunst onlosmakelijk verbonden is met de maatschappij. De kunstenaar wordt steeds meer uitgedaagd om met iets vernieuwends te komen, de kunst moet blijven prikkelen. De kunstenaar is in mijn ogen geen ondernemer, hij is in dienst van zijn eigen kunst en heeft op zijn tijd een duwtje in de rug nodig. Wanneer kunst in de smaak valt bij het publiek en in galerieën en musea naar voren geschoven wordt dan zal de kunstenaar sneller erkent worden als een ‘echte’ kunstenaar. Indien dit niet het geval is blijft hij in de ogen van veel mensen, ondanks zijn goede kunst, vaak gezien worden als een hobbyist. Het is in dat geval lastiger om als kunstenaar overeind te blijven staan. 

 

Ik hecht er belang aan dat iedere kunstenaar het verdient om eerlijk behandeld te worden, er mag geen onderscheid gemaakt worden indien het om goede kunst gaat. Ook wordt het moeilijker voor bepaalde groepen kunstenaars doordat er door de staat tegenwoordig veel wordt bezuinigd op de kunstsector. 

 

De honger naar (unieke) kunst zal nooit gestild worden. 

 

Tegenwoordig meet de waarde van de kunstenaar zich over het algemeen met de prijs van zijn werk. Grote collectors investeren kapitalen in kunst; de onderlinge concurrentie is groot en de kunstprijzen blijven stijgen. Kunst heeft en zal altijd terrein blijven winnen. kunst is handel, kunst is macht.

Category

Aandeelhouders