Daphne Fernhout & Tess Hümmels

Daphne Fernhout & Tess Hümmels

4 juni 2018 t/m 16 juni 2018

 

Opening met live theater performance zaterdag 9 juni om 16.00 uur bij het Kunst-Torentje.

 

Daphne Fernhout studeert dit jaar op 5 juni af aan de Podium Academie Twente met de voorstelling “Nog;” in de Kleine Willem te Enschede. Aansluitend aan haar voorstelling creëert ze met Tess Hümmels een expositie en speelt ze een korte performance uit haar stuk in het Kunst-Torentje te Almelo.

 

Daphne staat op het punt te trouwen, maar de twijfel slaat toe, wil ze dit wel? Ze heeft altijd geroepen; “IK ga nooit trouwen”. Maar waarom riep ze dat altijd?

 

Tijdens de voorstelling word het publiek meegenomen in haar verleden en hoe ze gekomen is op het punt waar ze nu is. Wordt duidelijk waarom ze twijfelt? Wat kiest ze uiteindelijk? Ze vertelt haar verhaal doormiddel van jurken, want in haar leven waren er twee rode draden, jurken en mannen. Elke jurk is gekoppeld aan een verhaal met een man in haar leven. Ze vertelt over wat ze heeft meegemaakt met die mannen en wat dat voor haar heeft betekend. Al die mannen hebben toch geleid naar de man met wie ze nu op het punt staat om te trouwen?

 

“Nog;” is een voorstelling over liefde, hoop en doorzettingsvermogen. De achterliggende gedachte van de puntkomma is dat er altijd een reden is om géén punt achter je leven te zetten! Het verhaal stopt niet, maar gaat verder. Er is alleen soms een omslag nodig, een moment van rust en bezinning.

 

De voorstelling is autobiografisch maar gedramatiseerd. De in de voorstelling gebruikte kledingstukken worden in een speciaal daarvoor gebouwde installatie in het Kunst-Torentje geëxposeerd.

 

 

Daphne Fernhout en Tess Hümmels zijn beide jonge Almelose kunstenaars en exposeren daar in het kader van het Young at Art programma van de Stichting Nieuwe Twentse Kunst.

 

Category

exposanten, performance