Nicoline Buys

Nicoline Buys

Opening: zaterdag 4 juli 16.00 uur bij het Kunst-Torentje

 

4 juli 2015 t/m 30 augustus 2015

 

Installatie “Paradijsvogel”.

 

De zomerexposant in het Kunst-Torentje is Nicoline Buys (Almelo, 1987). Nicoline bracht haar middelbare schooltijd door op het Erasmus in Almelo. Nicoline vertrok naar Zwolle en is een aantal jaren geleden afgestudeerd aan de Zwolse kunstacademie op het gebied van fine art.

 

Wat Nicoline typerend vindt aan Almelo is haar verscheidenheid aan culturen en mensen. In de periode dat Nicoline zelf in Almelo woonde was dit nog heel normaal voor haar. Pas later drong bij haar het besef van deze bijzondere diversiteit aan culturen door. Culturen waarvan de meesten ooit door de textiel industrie naar Almelo zijn gekomen en welke nu een onmisbaar deel uitmaken van de identiteit van de stad. De culturen zijn inmiddels met elkaar vermengd en in elkaar verweven. De installatie voor het Kunst-Torentje heet “Paradijsvogel” en symboliseert een samenkomst van kleuren en patronen uit verschillende culturen. Het is een abstracte vertaling waar de rijkdom van verscheidenheid en diversiteit centraal staan. Een ware ode aan de multiculturele samenleving.

 

Nicoline over haar eigen werk.

 

Ik maak tekeningen, installaties en objecten. Mijn werk heeft vaak het karakter van een patroon of een herhaling en balanceert tussen een abstracte compositie en een organisch stramien. Aanleidingen  voor mijn werk zijn persoonlijke waarnemingen en indrukken in mijn directe omgeving en in de natuur. Ik wil deze wereld om mij heen graag vastgrijpen en er grip op krijgen. Deze bibliotheek vol details en indrukken zijn aanleidingen voor tekeningen. De obsessieve aard van het handgemaakte, geven de werken enerzijds een neurotische en anderzijds een rustgevend karakter. De tekeningen zijn op te vatten als verkenningen en vertalingen van zowel de oorspronkelijke ervaring als ook van mijn waarneming van deze ervaring.

Category

exposanten