Mirjam Boomert

Mirjam Boomert

Can’t touch this

 

09-03-2019 t/m 06-04-2019

 

Opening zaterdag 09-03-2019 om 16.00 uur bij het Kunst-Torentje in Almelo.

 

“Zo veel glas, zo veel te zien en dan mag je niet aanraken…..”

 

Mirjam Boomert:

 

“Voor mij, als kunstenaar, is de tactiele ervaring noodzakelijk. De materialen sturen handen en hoofd en kunnen zo voor onverwachte wendingen zorgen. Voelen is bij het creëren net zo belangrijk als kijken. Als toeschouwer ben je dus meestal in het nadeel; deze strijd tussen het willen maar niet mogen aanraken komt sterk naar voren: de verleiding van het werk.”
De textielgeschiedenis van Almelo en het Kunst-Torentje vermengt zich met Mirjams voorliefde voor textiel, fotografie en de behoefte tot aanraken.

 

www.mirjamboomert.nl

 

Mirjam Boomert heeft in november 2018 de Jordy Koevoets Beeldende Kunstprijs gewonnen. Onderdeel van deze prijs is een expositie in het Kunst-Torentje. Deze landelijke kunstprijs is opgezet door Jordy Koevoets en het BKKC* in Tilburg. De opdracht was om een bestaand kunstwerk van Jordy Koevoets zo goed mogelijk te reproduceren. Het is een ludieke kunstprijs met een serieuze uitwerking. De winnaar ontvangt vanuit BKKC Tilburg prijzengeld en krijgt een expositie aangeboden in het inmiddels landelijk bekende Kunst-Torentje.

Category

exposanten