Marloes Staal

Marloes Staal

23 april t/m 17 juli 2016

 

De opening is op zaterdag 23 april 2016 om 16.00 uur
bij het Kunst-Torentje, Egbert Gorterstraat 7 in Almelo

 

Marloes Staal over haar werk;

 

“Ik ben altijd bezig geweest met de vraag hoe wij mensen onze omgeving creëren en hoe dit ons vervolgens weer beïnvloedt. Wat zeggen de dingen die wij maken en bouwen over de mens, en wat zijn de gevolgen daarvan.

 

Mijn werk bestaat uit sculpturen, site-specific werk, installaties, tekeningen en fotografie. Al deze verschillende aspecten zijn gelijkwaardige onderdelen in mijn beeldende zoektocht naar elementen, die iets vertellen over de antropologische context waarbinnen mensen leven.

 

Fotografie is het beschouwende onderdeel van mijn onderzoek en reflecteert de brede culturele context van onze bebouwde omgeving. Mijn tekeningen zijn subtiele vertalingen van mijn ideeën en filosofieën, waarin ik op zoek ben naar inzichten in een beeldtaal waarin alles samenvalt.

 

De sculpturen vloeien voort uit mijn ideeën als een reactie op mijn onderzoek. Ze bestaan veelal uit figuratieve vormen die ik abstraheer om een nieuwe wereld te scheppen. Daarbij gaat mijn voorkeur uit naar materialen die flexibel zijn, zoals textiel, klei, of gietbare materialen zoals beton.”

Category

exposanten