Joyce Zwerver

Joyce Zwerver

 

 

Het werk van Joyce Zwerver is in het Kunst-Torentje

24 uur per dag zichtbaar van 11 maart 2017 t/m 7 mei 2017

 

De opening is op zaterdag 11 maart 2017 om 16.00 uur

bij het Kunst-Torentje, Egbert Gorterstraat 7 in Almelo

 

Een onverwachte installatie die aanzet tot contact.

 

Joyce Zwerver probeert met haar installaties werk te creëren, waarbij je als toeschouwer op twee manieren uitgedaagd wordt door het zichtbare object. De eerste is het kijken, de tweede is het nemen van een fysieke stap richting het object. Ze probeert hierbij sensitieve installaties te creëren zodat toeschouwers dichtbij het werk kunnen komen, er doorheen moeten lopen of er bijvoorbeeld in kunnen zitten; hierbij spelen materialiteit en tactiliteit een zeer belangrijke rol.

 

Dit is ook het geval voor het werk in het Kunst-Torentje getiteld The Gap. Een uitdaging, omdat de installatie zich in een voor de toeschouwers afgesloten ruimte bevindt.
Door gebruik te maken van transparant en gevoelig plastic blijft het werk open en heeft men zowel contact met het werk, als met de omgeving van het Kunst-Torentje. Hierdoor zijn gebeurtenissen als licht, kleur en beweging van invloed op het visuele en zintuigelijke aspect van het werk.
Daarnaast lokt Joyce tevens een fysieke stap uit door een strook open te laten in het midden van het werk waardoor de toeschouwer een directer contact heeft met anderen en de buitenwereld.

 

Joyce Zwerver (1990) woont en werkt in Groningen

 

Opleidingen
2007-2011 Minerva, Autonoom Beeldende Kunst, Groningen (Visual Arts)

2011-2015 (Feb.) Frank Mohr Institute, Painting, Groningen

Category

exposanten