Janina Schipper

Janina Schipper

Opening: zaterdag 5 maart 2016 om 16.00 uur bij het Kunst-Torentje

 

5 maart 2016 t/m 17 april 2016

 

Janina Schipper is een kunstenaar die gefascineerd is door geometrische vormen. Driehoeken, cirkels en rechthoeken worden vaak gebruikt als een startpunt om verschillende composities te onderzoeken. Ze werkt met deze bepaalde vormen om zo de vrijheid te nemen zich helemaal te concentreren op de materialen van het werk. Door te experimenteren met onder andere beton, pastel, papier en wol onderzoekt ze structuren, composities en het gebruik van kleur. De abstracte composities van het werk geven de toeschouwer een kans om echt de materialen en kleuren van het werk te ervaren en moedigen je aan om het van dichtbij te aanschouwen.

 

Voor de installatie in het Kunst-Torentje heeft Janina zich laten inspireren door de historie en de architectuur van deze bijzondere tentoonstellingsruimte. De verhouding 3 x 5, refererend aan de binnenmaat van het Kunst-Torentje, komt telkens terug in het werk. Het materiaal brengt herinneringen naar boven uit de tijd dat dit gebouwtje de hoektoren van een voormalig textielfabriek was.

 

Janina Schipper (woonachtig in Rotterdam en geboren in Harderwijk 1986) studeerde in 2010 af aan Artez Zwolle en in 2012 af aan het Sandberg Instituut bij de afdeling Master of Fine Art.

 

www.janinaschipper.com

Category

exposanten