Fiona Weide

Fiona Weide

Statement:

 

“Ik zie mezelf als een waarnemer met een scherpe blik”.

 

Via mijzelf neem ik de ander mee in de wereld die ik zie. Dat is de wereld die altijd om eenieder van ons heen is, maar die niet iedereen ziet. Het gaat aan ons voorbij. Ik kijk en ervaar dieper en verder. Door een laag heen of achter een laag. Als beeldend kunstenaar wil ik mensen een doorkijkje bieden. Dat zij daardoor ook meer kunnen zien en beter leren waarnemen.

 

De kunstenaar fungeert ook als spiegel die dingen op pikt en ziet in zijn omgeving. Via het visuele beeld laat hij/zij die wereld terugzien.

 

Ik doe dat zelf via stukken die ik in de natuur waarneem. Mooie plekken waar andere mensen misschien aan voorbij gaan, de schoonheid ervan. Maar ook altijd het punt tussen schoonheid en spanningsvelden. Er zijn gebieden die op een snijvlak zitten tussen wat ‘schoon’ is en waar ‘spanning’ is. Ik zie dit heel veel in de natuur terug, in haar vormentaal, maar ik zie en voel het ook in de maatschappij… Enerzijds is er heel veel schoonheid, anderzijds is er vaak heel veel aan de hand. Dit ligt dicht naast elkaar.’

 

 

Category

Aandeelhouders