De Aandeelhouders vergadering

De Aandeelhouders vergadering

Beste Overijsselse kunstenaar,

 

De stichting Nieuwe Twentse Kunst wil jou graag uitnodigen voor een deelname aan De Aandeelhoudersvergadering expositie in het Kunst-Torentje in Almelo.

 

De Aandeelhoudersvergadering – het aandeel beeldende kunst is opgericht vanuit Breda om te “strijden” voor de plaats van kunst en kunstenaars in de samenleving.

 

Wij vragen van iedere deelnemende kunstenaar dat deze nadenkt over de volgende vragen:

 

-Wat is volgens jou de waarde van kunst en de positie van de beeldend kunstenaar op dit moment?

-Welk ideaalbeeld zou moeten gelden voor de positie van de beeldend kunstenaar in onze huidige maatschappij?

-Wat wordt volgens jou de positie van de beeldende kunst in de toekomst?

-Wat wordt volgens jou de toekomstige positie van de beeldend kunstenaar?

-Welk inhoudelijk en visueel beeld heb jij bij de kunstenaar van de toekomst?

 

Lijken jou deze vragen interessant om artistiek te beantwoorden, dan roepen wij je op om deel te nemen aan deze expositie.

 

Concrete uitvoering:

 

Het de bedoeling dat je een werk produceert op een schaal van 1:20. Daarbij staat 1 centimeter gelijk aan 20 centimeter in werkelijkheid. Een werk mag echter niet groter zijn dan 15 cm (breed) centimeter bij 10 cm (diep) en 10 cm (hoog). Daarnaast schrijf je een persoonlijk statement op basis van de bovenstaande vragen.

 

In het Kunst-Torentje in Almelo wordt een op schaal gebouwd paviljoen geplaatst, waarin plek is voor 20 kunstenaars uit de regio Overijssel. Geef je op tijd op, de deelname is op volgorde van binnenkomst van opgave.

 

Een Aandeelhoudersvergadering is natuurlijk niet echt zonder een echte vergadering, deze houden we 23 mei online via Zoom. Tijdens deze vergadering gaan we in op de verschillende statements.

 

De expositieperiode is van 27-06-2020 t/m 30-08-2020. De “digitale” opening is op 27-06-2020 om 16.00 uur bij het Kunst-Torentje te Almelo.

 

Er is een vergoeding beschikbaar voor (verzend)kosten van 30 euro. Werken kunnen opgestuurd worden naar de stichting NTK. Wij verzorgen de inrichting van de expositie in het Kunst-Torentje.

 

Opgave mogelijk tot 22-05-2020 op stichtingntk@gmail.com

 

Info over de Aandeelhoudervergadering op https://deaandeelhoudersvergadering.weebly.com