Arike Gill

Arike Gill

Plastic Eden

 

16-11-2019 t/m 12-01-2020

 

In het project ‘Plastic Eden’ heeft Arike Gill een installatie met haar 3d-pen gemaakt speciaal voorhet Kunst-Torentje. Zij transformeert hiermee het Torentje in een microwereld vol plastic flora.

 

Arike Gill: “We leven in de tijd van de mens, het Antropoceen. Menselijke producten zullen later terug te vinden zijn in de aardlagen gevormd in de huidige tijd. Onze aanwezigheid is daarmee onuitwisbaar in het geheugen van de bodem. Tegelijkertijd neemt de biodiversiteit in fors tempo af. Ik merk dat ik het moeilijk vind om hier bewust naar te kijken. Met Plastic Eden probeer ik de dreiging vorm te geven in schoonheid, waardoor ik (en wij?) onze ogen misschien niet hoeven te sluiten”.

 

Arike Gill studeerde in 2013 af aan de KABK te Den Haag. Daarvoor voltooide ze de studie Biologie aan de Universiteit Leiden. Naast kunstenaar is zij collectiebeheerder bij natuurhistorisch museum Naturalis. Haar dagelijks werk als collectiebeheerder functioneert als fundament voor haar kunst. Waar zij als collectiebeheerder objectief verzamelingen van ontdekkers archiveert, neemt Arike Gill in haar kunst de vrijheid om zelf te ontdekken en te verzamelen. In deze nieuwe wereld verkent zij de grenzen tussen menselijke beschaving en de wilde natuur.

 

www.arikegill.nl

www.instagram.com/arikegill/

facebook.com/arikegillkunst

 

Category

exposanten